Inspiratie

 

Regelmatig spreek en schrijf ik over leven, afscheid en doodgaan. Ik neem u graag mee in mijn belevingswereld, beschrijf situaties en geef sfeerbeelden. Tijdens het werken laat elke dag steeds weer zien dat begeleiding en beleving het verschil maakt, gesteund door reacties van nabestaanden en families. De werkwijze die ik hanteer biedt hen een stevige basis om samen verder te gaan met het leven, ondanks intens verdriet en ingrijpende rouw.

Facebook
Facebook

Ruimtegevende aandacht aan het sterfbed

Door Ukediene Schulp
13 oktober 2020
Categorie: Hulp aan stervenden

De waarde van het stervensproces?

 

Geboren worden, opgroeien, ouder worden, sterven.

Het is de loop van het leven.

Het einde komt, maar hoe? Wat kunnen we doen om op een goede manier het leven los te laten? Wat is er nodig om niet met een gevoel van angst en verwarring te sterven?

En helpt meer kennis en inzicht hierover, of juist niet?

 

De meeste mensen sterven een niet-acute dood, aan de gevolgen van kanker, hartfalen of dementie. Zij zien het overlijden aankomen en vullen veelal deze periode met... Lees verder

Tranen rond mijn ziel

Door Ukediene Schulp
23 februari 2019
Categorie: Uitvaartbegeleiding

Tranen rond mijn ziel

Verlies van een dierbare doet pijn in je hart, je lijf... Lees verder


Een sterke liefdesband

Door Ukediene Schulp
28 mei 2018
Categorie: Hulp aan stervenden

Als hulpverlener bij sterven mag ik een echtpaar bezoeken.. Ze zijn terughoudend als het palliatieve thuiszorg betreft. Ze hebben sinds één jaar een relatie en zijn erg gelukkig samen. Ze gaan vaak dagjes uit en toeren op de motor. Ze genieten van de kleine dingen in het leven. Op hun manier halen ze alles uit hun leven. Beide hebben ze een volwaardig leven achter de rug met up’s en down’s. Wat een geluk dat ze elkaar op oudere leeftijd hebben ontmoet. Maar tegelijkertijd veel pech als blijkt dat hij ongeneeslijk ziek is.


Lees verder


Het zilveren koord, een hedendaags afscheidsritueel

Door Ukediene Schulp
04 mei 2018
Categorie: Uitvaartbegeleiding

De beeldtaal van het Zilveren Koord in de Bijbel duidt het geheim van het stervensproces. De exacte tekst uit Prediker 12: 6-7 is als volgt: ‘voordat het Zilveren Koord losgemaakt en de gouden lamp verbroken wordt, voordat de kruik bij de bron verbrijzeld en het scheprad in de put verbroken wordt en het stof wederkeert tot de Aarde, zoals het geweest is en de Geest wederkeert tot God, die hem geschonken heeft’. 


Het Zilveren Koord rafelt uiteen en laat zien dat het ‘... Lees verder


Category Name

Schulp Uitvaarten  |  Zeldertsedreef 25, 3824 EJ Amersfoort  |  06 37 43 87 86  |  ukediene@schulpuitvaarten.nl

Facebook
Facebook